Brownies met granola

Brownies met granola

Ingrediënten

  • 240 gram boter
  • 30 ml zonnebloemolie
  • 260 gram kristalsuiker
  • 200 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 4 eieren
  • 1 eetlepel vanille extract
  • Snufje zout
  • 130 gram bloem
  • 100 gram cacaopoeder
  • 200 gram pure chocolade grof in stukken gesneden
  • 200 gram chocolade granola

Aan de bak

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet het bakblik in. Wij gebruikten voor dit recept een bakblik van 25 bij 18 cm en sneden hier 15 brownies uit.
  2. Smelt de boter en haal van het vuur af zodra deze goed gesmolten is. Laat een paar minuten staan, voeg vervolgens de chocola toe en zet opzij.
  3. Doe de kristalsuiker, lichtbruine basterdsuiker, olie, eieren en vanille in een beslagkom en mix tot een licht en luchtig beslag.
  4. Zeef in een andere kom de bloem, cacaopoeder en zout. Meng dit vervolgens door elkaar. Voeg dit droge mengsel toe aan het natte beslag en meng samen tot een mooi beslag. Voeg als laatste het boter chocola mengsel toe en vouw dit met een spatel rustig door het beslag heen.
  5. Stort het beslag in de bakblik en top af met granola.
  6. Bak de brownie 30 minuten op 175 graden als je houdt van fudgy brownie. Liever een iets compactere brownie? Bak hem dan 35 tot 40 minuten.
  7. Laat de brownie in het bakblik afkoelen voordat je hem in stukken snijdt.

Onze smultips

  • Voeg een flinke lepel pindakaas toe aan het beslag en top het af met de Pindakaas-Chocola Granola.
  • Bewaar wat stukjes voor later. De brownie blijft op kamertemperatuur 4 dagen goed, in de koelkast 7 dagen en in de vriezer 3 maanden.

Veel bakplezier! Liefs, Lisa-Marie
@lisamariepetronella

      Terug naar blog