Sinaasappel kwarktaart granola bodem

Sinaasappel kwarktaart granola bodem

Ingrediënten

  • 500 gram kwark
  • 250 ml slagroom
  • 150 gram granola
  • 150 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 100 gram lotus koekjes
  • 75 gram gesmolten boter
  • 8 blaadjes gelatine
  • 2 sinaasappels
  • 2 mandarijnen

Aan de bak

  1. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en zet klaar voor later.
  2. Vermaal de granola en de lotus koekjes in de keukenmachine tot kruimels.
  3. Smelt de boter en rasp de schil van de mandarijn door de gesmolten boter heen. Mix hier de granola/koek kruimels doorheen tot een kruimelig mengsel.
  4. Stort dit mengsel in de springvorm en gebruik een lepel om dit te verdelen en goed stevig aan te drukken.
  5. Week de gelatine blaadjes in koud water.
  6. Doe in een klein steelpannetje de sinaasappelrasp en de sap van de sinaasappels en mandarijn. De mandarijn kan je door de midden snijden en uitknijpen. Verwarm dit op laag vuur.
  7. Zodra de sap warm is voeg je hier de uitgeknepen gelatine blaadjes aan toe. Roer zodat ze mooi oplossen en zet opzij om af te koelen.
  8. Klop de slagroom op met een handmixer of keukenmachine en voeg in delen de suiker toe.
  9. Voeg de kwark en het sap toe en spatel dit rustig door de slagroom heen.
  10. Stort het mengsel op de bodem en zet in de koelkast om op te stijven. Je hebt afhankelijk van de grote van je vorm minimaal 4 uur nodig, echter een hele nacht is beter.
  11. Garneer de kwarktaart met vers fruit naar keuze en voor de echte liefhebber raden we aan om hem ook af te toppen met wat granola.

Onze smultips

  • Je kan de kwarktaart 5 dagen in de koelkast bewaren.
  • Wij gebruikten de Frisse Paas Granola (enkel verkrijgbaar rond Pasen), met de Chocolade Granola is deze kwarktaart ook heel erg lekker!

Veel bakplezier! Liefs, Lisa-Marie
@lisamariepetronella

Terug naar blog