Appel crumble met granola

Appel crumble met granola

Leanne la Grange

Ingrediënten

  • 4 kleine appels
  • 2 theelepels kaneel
  • 110 gram bloem
  • 130 gram donker of lichtbruine basterdsuiker
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 90 gram gesmolten roomboter
  • 75 gram Christmas Apple Pie granola 
  • Snufje zout

Aan de bak

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de appels fijn. Houd je niet van de schil? Schil ze dan eerst, zelf maak ik hem met schil.
  3. Stort de appels in de bakvorm en strooi hier 1 theelepel kaneel overheen. Hussel goed door elkaar totdat elk appeltje is bedekt met kaneel.
  4. Smelt de roomboter in een steelpannetje. Vegan crumble? Gebruik dan een vegan boter.
  5. Voeg de bloem, Christmas Apple Pie granola, basterdsuiker , bakpoeder en 1 theelepel kaneel toe aan de roomboter. Kneed dit met je handen tot een kruimelig geheel.
  6. Verdeel het kruimeldeeg over de appels heen. Bak 40 minuten voor een goudbruine bovenkant en zachte appeltjes.

Onze smultips

  • Dit recept is voor 4 personen, halveer voor 2 personen.
  • Serveer je hem als toetje? Doe er dan een bolletje vanille ijs bij of een toef slagroom.
  • De Christmas Apple Pie granola is enkel in de laatste maanden van het jaar te krijgen. De rest van het jaar is deze crumble heerlijk met de kaneel granola.

Veel bakplezier! Liefs, Leanne

    Terug naar blog