Over Leanne's Bakery

Granola gebakken met liefde, aandacht en heel veel passie

Onder Rotterdam, in het kleine dorpje Zuidland, bakt Leanne ambachtelijke granola. Wat begon in mei 2020 vanuit huis groeide door tot een heuse bakkerij, inmiddels dus gevestigd in Zuidland. Waar dagelijks vers met de hand gebakken wordt. Een proces gevuld met aandacht, liefde en heel veel ambacht.

Ontdek het assortiment

Altijd bezig met voeding

Ontstaan vanuit de passie voor goed en lekker voeden. Eten heeft bij mij, Leanne, namelijk altijd al centraal gestaan. Voor zolang ik me kan herinneren verwen ik vrienden, familie en collega’s met lekker eten. Van taartjes tot vijfgangen diners. Als het om eten gaat is niks mij te gek, en het grootste plezier zit hem in het genieten van lekker eten. Het echt kunnen zien dat je gasten genieten, is voor mij het beste gevoel dat er bestaat!

Zo stond er ook altijd een grote pot granola bij mij in de keuken, waar bij binnenkomst de handjes gewoon in verdwenen om even wat te snacken. Daarna volgden de potjes ‘’Lee, kan je deze voor mij vullen?’’. Dat zorgde ervoor dat ik al jaren nadacht over het lanceren van mijn eigen lijn granola’s.

Een kleine keuken vol granola

It was a bumpy ride. Toen ik begon had ik nog geen idee wat me allemaal te wachten stond. Ik wist dat ik de meest verse granola wilde bakken en uiteindelijk op termijn graag bij de leukste lunchrooms wou leveren. Dat ging in een sneltreinvaart, waardoor zowel ik als mijn bedrijf zich in een rap tempo ontplooide. Maar ik bakte vanuit huis, in zo’n klein oventje waar nog geen kilo per keer in paste. Tot een week in augustus 2020 waar er in totaal 60 kilo besteld was, dat waren ongeveer 75 volle oventjes en heel weinig slaap.

Inmiddels was mijn appartement omgetoverd tot een opslag van noten, haver, zaden en verpakkingen. Dat mocht de pret niet drukken maar zette wel druk op het zetten van de volgende stap.

Eindelijk een eigen bakkerij

September 2020, met vijf volle auto’s vertrok ik naar Zuidland om daar in een ruimte in een pand van een vriend te kunnen opschalen. Zomer 2021 merkte ik echter dat dit ook te klein werd. Dus de zoektocht begon naar een eigen pand. Begin 2022 was het zo ver, de verbouwing van de bakkerij begon. Met die stap besloot ik dat het tijd was om te gaan focussen dus ik verzamelde al mijn moed en nam ontslag om fulltime te kunnen ondernemen. 

En nu, op naar nog vele jaren vol met duizenden kilo’s verse granola zonder een gram aan poespas!

Samenwerken met Leanne's Bakery?

Heb je een hotel, ontbijtzaak, lunchroom of restaurant? Wij komen dan graag in contact! Samen met jou helpen we graag iedereen aan een overheerlijk ontbijt dus ontdek wat de mogelijkheden zijn. Heb je een webwinkel of webshop? Ook dan kun je onze producten in jouw assortiment op laten nemen. Samen kunnen we bovendien een unieke granola smaak ontwikkelen. Als dat geen love at first bite is...

Ontdek mogelijkheden

Vul het contactformulier in