Over Leanne's Bakery

Granola gebakken met liefde, aandacht en heel veel passie

Van hobby project naar droombaan! En vanuit huis naar een waar bakkersparadijs in Rotterdam hartje Kralingen, waar dagelijks vers met de hand gebakken wordt. Een ambachtelijk proces waar dagelijks heel veel aandacht, tijd en liefde in wordt gestoken.

Ontdek het assortiment

Altijd bezig met voeding

Ontstaan vanuit de passie voor goed en lekker voeden. Eten heeft bij mij, Leanne, namelijk altijd al centraal gestaan. Voor zolang ik me kan herinneren verwen ik vrienden, familie en collega’s met lekker eten. Van taartjes tot vijfgangen diners, als het om eten gaat is niks mij te gek. Zien dat je gasten zo aan het genieten zijn van goed eten geeft mij een ontzettend voldaan gevoel!

Zo stond er ook altijd een grote pot granola bij mij in de keuken, waar bij binnenkomst de handjes gewoon in verdwenen om even wat te snacken. Daarna volgden de potjes ‘’Lee, kan je deze voor mij vullen?’’. Dat zorgde ervoor dat ik al jaren nadacht over het lanceren van mijn eigen lijn granola’s.

Een kleine keuken vol granola

It was a bumpy ride. Toen ik begon had ik nog geen idee wat me allemaal te wachten stond. Ik wist dat ik de meest verse granola wilde bakken en uiteindelijk op termijn graag bij de leukste lunchrooms wilde leveren. Dat ging in een sneltreinvaart, waardoor zowel ik als mijn bedrijf zich in een rap tempo uit zijn jasje groeide. Ik bakte namelijk vanuit huis, in een klein oventje waar nog geen kilo per keer in paste. Tot een week in augustus 2020, toen ik voor een enorme uitdaging stond en 60 kilo weg moest bakken. Dat waren ongeveer 75 volle oventjes en heel weinig slaap.

Inmiddels was mijn appartement omgetoverd tot een opslag van noten, haver, zaden en verpakkingen. Dat mocht de pret niet drukken maar zette wel druk op het zetten van de volgende stap.

Eindelijk een eigen bakkerij

September 2020, met vijf volle auto’s vertrok ik naar Zuidland om daar in een ruimte, in een pand van een vriend, te kunnen opschalen. Zomer 2021 merkte ik echter dat dit ook te klein werd. Dus de zoektocht begon naar een eigen pand. Begin 2022 was het zo ver, de verbouwing van de bakkerij begon. Met die stap besloot ik dat het tijd was om te gaan focussen dus ik verzamelde al mijn moed en nam ontslag om fulltime te kunnen ondernemen. 

Terug in Rotterdam

Bijna twee jaar bakte ik dagelijks in mijn eigen bakkerij in Zuidland tot er iets nieuws op mijn pad kwam, een fantastisch pand in hartje Rotterdam Kralingen. Die verleiding kon ik niet weerstaan en dus ging ik ervoor. Zoals we in Rotterdam zeggen ‘niet lullen maar poetsen’ wisselde ik de bakkersmuts weer in voor een hamer en een verfkwast en de verbouwing aan bakkerij 2.0 begon. Trotser dan trots op mijn nieuwe bakparadijs zwaai ik nu dagelijks tijdens het bakken naar voorbijgangers die naar binnen gluren. Zwaai je terug als je voorbij loopt?

En nu, op naar nog vele jaren vol met duizenden kilo’s verse granola zonder een gram aan poespas! En leuke avonturen in de mooiste rotstad die er is ;-).

Samenwerken met Leanne's Bakery?

Heb je een hotel, ontbijtzaak, lunchroom of restaurant? Wij komen dan graag in contact! Samen met jou helpen we graag iedereen aan een overheerlijk ontbijt dus ontdek wat de mogelijkheden zijn. Heb je een webwinkel of webshop? Ook dan kun je onze producten in jouw assortiment op laten nemen. Samen kunnen we bovendien een unieke granola smaak ontwikkelen. Als dat geen love at first bite is...

Ontdek mogelijkheden

Vul het contactformulier in