Bananenbrood met granola

Bananenbrood met granola

Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • 1 theelepel baking soda
  • Snufje zout
  • ½ theelepel kaneel
  • 115 gram gesmolten boter
  • 150 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 80 gram Griekse yoghurt
  • 4 rijpe bananen
  • 1 theelepel vanille extract
  • 100 gram granola naar keuze (+ extra om af te toppen)

Aan de bak

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet het bakblik in. Wij gebruikten voor dit recept een bakblik van 25 bij 11 cm en sneden hier 9 plakjes uit.
  2. Meng alle droge ingrediënten in een kom samen.
  3. Pureer de bananen in een kom, dit kan met een vork, aardappelstamper of staafmixer.
  4. Voeg alle natte ingrediënten toe aan de gepureerde banaan en meng samen tot een glad geheel.
  5. Doe de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en meng samen tot een glad beslag. Voeg als laatste de granola toe. TIP: de limited edition Speculaas granola! (enkel verkrijgbaar in de laatste maanden van het jaar)
  6. Stort het beslag in de cakevorm en top af met een handje vol granola.
  7. Bak de bananenbrood 35 minuten. Haal uit de oven en wikkel in met aluminiumfolie. Doe terug in de oven en bak nog 30 minuten verder. Zo voorkom je dat de buitenkant te donker wordt.
  8. Laat het bananenbrood minimaal 10 minuten afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.

Onze smultips

  • Ook geschikt voor kleine cakejes, gebruik mini cake vormpjes of zelfs muffin vormpjes en bak (afhankelijk van de grote) in 30 minuten gaar.
  • Bewaar wat plakjes voor later. Het bananenbrood blijft luchtdicht op kamertemperatuur 3/4 dagen goed, in de koelkast 7 dagen en in de vriezer 3 maanden.
  • Ga je voor de vriezer? Verpak dan per plak, zo kan je altijd makkelijk 1 plakje uit de vriezer pakken.

Veel bakplezier! Liefs, Lisa-Marie
@lisamariepetronella

    Terug naar blog