Blondie met Granola crunch

Blondie met Granola crunch

Ingrediënten

  • 285 gram bloem
  • 225 gram boter
  • 250 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 130 gram Ruby Chocolade Framboos Granola
  • 115 gram witte chocolade in stukjes
  • 100 gram kristalsuiker
  • 3 eieren waarvan 2 hele en 1 eigeel
  • 2 theelepels vanille extract
  • 2 theelepels maïzena
  • ½ theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel zout

Aan de bak

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed alvast de brownievorm met bakpapier.
  2. Zeef en meng de droge ingrediënten (bloem, maïzena, bakpoeder en zout) met elkaar.
  3. Smelt de boter en doe samen met de suiker in een grote beslagkom. Mix goed door elkaar met een handmixer of in de keukenmachine.
  4. Voeg de eieren, eigeel en het vanille extract toe en mix opnieuw tot een glad geheel.
  5. Voeg lepel voor lepel het bloemmengsel toe en mix op de laagste stand tot een mooi geheel.
  6. Zodra alle bloem is opgenomen voeg je de stukjes chocolade, granola en eventueel het gevriesdroogde fruit toe.
  7. Stort het mengsel in de met bakpapier beklede bakvorm en bak in 25 tot 30 minuten gaar. De blondie is goed als je een sateprikker in het beslag prikt en deze er schoon uit komt.
  8. Laat de blondie eerst 10 minuten in de vorm afkoelen voordat je hem verwijdert.

Onze smultips

  • Gebruik voor deze blondie de Limited Edition Ruby Chocola Framboos Granola. Maak je hem liever met pure chocola? Ga dan voor de Chocolade Granola.
  • Wil je wat extra rood fruit in je blondie? Voeg dan 40 gram gevriesdroogd rood fruit naar keuze toe.
  • Je kan de blondie afgedekt 5 dagen op kampertemperatuur of 7 dagen in de koelkast bewaren.

Veel bakplezier! Liefs, Lisa-Marie
@lisamariepetronella

Terug naar blog