Granola chocolade koeken
Share
Ingrediënten
- 180 gram chocolade granola
- 120 gram havemout
- 220 gram bloem
- 100 gram chocolade druppels
- ½ theelepel baking soda
- ½ theelepel kaneel
- Snufje zout
- 115 gram gesmolten boter (afgekoeld)
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 165 gram lichtbruine basterd suiker
- 60 gram kristalsuiker
- 2 eieren (1 heel ei + 1 eigeel)
- 1 theelepel vanille extract
Aan de bak
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg alvast een vel bakpapier klaar op de bakplaat.
- Meng de granola, havermout, bloem, chocolade druppels, baking soda, kaneel en het zout samen in een kom.
- Meng de gesmolten boter (afgekoeld) met de olie, suikers, eieren en vanille in een andere kom tot een glad geheel. Wij gebruiken hiervoor een keukenmachine.
- Doe de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en meng samen tot dit een deeg vormt.
- Schep bolletjes van het deeg, je kan hiervoor een ijsknijper gebruiken, en verdeel met genoeg ruimte over de bakplaat.
- Bak de koeken in 14 minuten licht bruin.
- Laat de koeken 10 minuten op de bakplaat goed afkoelen om te voorkomen dat ze breken.
Onze smultips
- Bewaar wat chocolade druppels en duw die aan de bovenkant in je deeg voordat je de koeken in de oven zet, dan zie je de chocola heel mooi aan de bovenkant zitten.
- Zijn je koeken niet zo mooi rond als je gehoopt had? Vorm ze direct na het bakken door met een bakring de randjes eventueel iets te verwijderen en langzaam te bewegen om tot een mooi rond koekje te vormen.
- Je kan de koeken afgedekt 7 dagen op kamertemperatuur bewaren.
Veel bakplezier! Liefs, Lisa-Marie
@lisamariepetronella