Granola notenbrood
Share
Ingrediënten
- 260 gram zelfrijzend bakmeel
- 50 gram suiker
- 20 gram havermout
- 35 gram bloem
- 2 theelepels bakpoeder
- ½ theelepel baking soda
- ½ theelepel zout
- 2 theelepels kaneel
- ¼ theelepel gemalen nootmuskaat
- 6 dadels, kleingesneden in stukjes
- 175 gram granola
- 25 gram rozijnen en/of cranberry’s
- 2 eieren
- 150 ml melk
- 190 gram appelmoes
- 60 ml ahornsiroop of honing
- 1 eetlepel gesmolten kokosnoot olie
Aan de bak
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een bakblik in. Wij gebruikten voor dit recept een bakblik van 25 bij 11 cm.
- Meng alle droge ingrediënten samen in een kom.
- Meng in een andere kom alle natte ingrediënten samen.
- Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge en gebruik een spatel om dit door elkaar heen te mengen.
- Voeg als laatste de granola toe en meng er kort doorheen.
- Stort het beslag in de bakblik en top af met een handje granola.
- Bak in 50-55 minuten goudbruin, check of het notenbrood gaar is door een sateprikker in het midden te prikken. Komt deze er droog uit? Dan is je notenbrood klaar. Laat minimaal 10 minuten afkoelen in het bakblik voor je het notenbrood uit de vorm haalt.
Onze smultips
- Serveer met een bolletje ijs, bramen en wat extra granola voor een heerlijk dessert!
- Maak hem eens met de Limited edition kerst granola (enkel verkrijgbaar in de laatste maanden van het jaar). Gebruik dan 200 gram granola en voeg geen rozijnen en cranberry’s toe.
- Bewaar wat plakjes voor later. Het notenbrood blijft op kamertemperatuur 4 dagen goed en in de koelkast 7 dagen.
Veel bakplezier! Liefs, Lisa-Marie
@lisamariepetronella