Havermout banaan pannenkoekjes

Havermout banaan pannenkoekjes

Leanne la Grange

Ingrediënten

  • 80 gram havermout
  • 2 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 2 theelepels bakpoeder
  • Scheutje melk
  • Snufje zout
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel honing
  • Kokosolie om de pannenkoekjes in te bakken
  • Je favoriete granola om de pannenkoekjes mee af te toppen

Aan de bak

  1. Vermaal de havermout tot havermeel. Je kan dit doen in de blender, keukenmachine of zelfs met de staafmixer. Het is niet erg als het niet helemaal glad is.
  2. Prak of pureer de banaan en voeg toe aan het havermeel. Voeg ook gelijk alle andere ingrediënten toe en meng tot een geheel.
  3. Begin met een klein scheutje melk. Je kan altijd nog iets meer toevoegen als je merkt dat het nog niet een mooi glad beslag is.
  4. Verwarm, op middelhoog vuur in de pan, een beetje olie (mijn favoriet is kokosolie, maar je kan alle olie gebruiken). Zodra de pan heet is kan je beginnen met bakken. Gebruik bijvoorbeeld een soeplepel om de pannenkoekjes in de pan te scheppen.
  5. Houd de pannenkoekjes goed in de gaten en draai om zodra de onderkant gaar is om de bovenkant ook gaar te bakken.
  6. Top de pannenkoekjes af met je favoriete granola en wat vers fruit van het seizoen. TIP: kokos granola!

Onze smultips

  • Variatie? Voeg eens rozijnen of cranberries toe aan je beslag. Dat geeft net een extra zoet smaakje aan de pannekoeken.
  • Altijd een pannenkoekjes ontbijt op voorraad? Vries de al afgebakken pannenkoekjes in en ontdooi (eventueel in de magnetron) wanneer je er trek in hebt.
  • De perfecte ronde pannenkoeken? Gebruik een bakring in de koekenpan.
  • Dit recept is voor pannenkoekjes voor 2 personen, verdubbel alles voor dubbel zoveel ontbijtjes.

Veel bakplezier! Liefs, Leanne

      Terug naar blog