Pompoen pannenkoeken met granola

Pompoen pannenkoeken met granola

Ingrediënten

  • 450 gram bloem
  • 3 theelepels baking soda
  • 1 theelepel zout
  • 1 ½ theelepel kaneel
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • ½ theelepel gemalen nootmuskaat
  • 50 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 50 gram kristalsuiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 400 gram pompoen in blokjes (zie stap 1)
  • 2 eieren
  • 60 gram gesmolten boter
  • 350 ml melk
  • Optioneel: Handje chocolade druppels

Aan de bak

  1. Maak van de pompoen een puree. Dit doe je door de pompoen gaar te koken en vervolgens glad te pureren. Dit kan met een staafmixer, aardappelstamper of blender. Voeg voor de smaak een flinke snuf kaneel en een snufje zout toe. 
  2. Meng alle droge ingrediënten samen in een kom.
  3. Meng alle natte ingrediënten samen in een andere kom. Meng daarna alles samen tot een dik beslag, het beslag is een beetje klonterig. Dat is prima, vooral niet te veel mixen. 
  4. Dek het beslag af en zet in koelkast voor een kwartier.
  5. Chocola door de pannenkoekjes? Spatel de chocola door het beslag als deze uit de koelkast komt.
  6. Verhit een pan met olie of boter op middelhoog vuur. Zodra de pan heet is kan je beginnen met bakken. Gebruik bijvoorbeeld een soeplepel om de pannenkoekjes in de pan te scheppen.
  7. Houd de pannenkoekjes goed in de gaten en draai om zodra de onderkant gaar is om de bovenkant ook gaar te bakken. 
  8. Serveer met je favoriete granola, wij gingen voor de kaneel granola, en varieer met chocolade druppels, ahornsiroop en blauwe bessen.

Onze smultips

  • Niet al het beslag in 1x op bakken? Je kan het beslag afgedekt 2 dagen in de koelkast bewaren.
  • Top de pannenkoekjes af met de kaneel granola!
  • Altijd een pannenkoekjes ontbijt op voorraad? Vries de al afgebakken pannenkoekjes in en ontdooi (eventueel in de magnetron) wanneer je er trek in hebt.
  • De perfecte ronde pannenkoeken? Gebruik een bakring in de koekenpan.
  • Dit recept is voor pannenkoeken voor 4 personen. Ben je met twee personen? Dan kan je natuurlijk alle ingrediënten halveren.

Veel bakplezier! Liefs, Lisa-Marie
@lisamariepetronella

Terug naar blog