Sinaasappel kwarktaart granola bodem
Share
Ingrediënten
- 500 gram kwark
- 250 ml slagroom
- 150 gram granola
- 150 gram lichtbruine basterdsuiker
- 100 gram lotus koekjes
- 75 gram gesmolten boter
- 8 blaadjes gelatine
- 2 sinaasappels
- 2 mandarijnen
Aan de bak
- Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en zet klaar voor later.
- Vermaal de granola en de lotus koekjes in de keukenmachine tot kruimels.
- Smelt de boter en rasp de schil van de mandarijn door de gesmolten boter heen. Mix hier de granola/koek kruimels doorheen tot een kruimelig mengsel.
- Stort dit mengsel in de springvorm en gebruik een lepel om dit te verdelen en goed stevig aan te drukken.
- Week de gelatine blaadjes in koud water.
- Doe in een klein steelpannetje de sinaasappelrasp en de sap van de sinaasappels en mandarijn. De mandarijn kan je door de midden snijden en uitknijpen. Verwarm dit op laag vuur.
- Zodra de sap warm is voeg je hier de uitgeknepen gelatine blaadjes aan toe. Roer zodat ze mooi oplossen en zet opzij om af te koelen.
- Klop de slagroom op met een handmixer of keukenmachine en voeg in delen de suiker toe.
- Voeg de kwark en het sap toe en spatel dit rustig door de slagroom heen.
- Stort het mengsel op de bodem en zet in de koelkast om op te stijven. Je hebt afhankelijk van de grote van je vorm minimaal 4 uur nodig, echter een hele nacht is beter.
- Garneer de kwarktaart met vers fruit naar keuze en voor de echte liefhebber raden we aan om hem ook af te toppen met wat granola.
Onze smultips
- Je kan de kwarktaart 5 dagen in de koelkast bewaren.
- Wij gebruikten de Frisse Paas Granola (enkel verkrijgbaar rond Pasen), met de Chocolade Granola is deze kwarktaart ook heel erg lekker!
Veel bakplezier! Liefs, Lisa-Marie
@lisamariepetronella